De motivatie om te gaan schilderen is het volgende. Op de pagina "Over mezelf" heb ik verteld dat na mijn hartalen mijn motoriek was verstoord. Dit hield in dat ik niet meer kon schrijven, zelfs mijn handtekening niet en eenvoudige apparatuur zoals een telefoon of afstandsbedienig niet mee om kon gaan en wat betreft iets te tekenen geen ruimtelijk inzicht meer had.

Het begin was zelftherapie om te gaan tekenen en om de beweging in mijn handen onder controle te krijgen, wist niet of ik naar rechts, beneden, links of naar boven moest om iets op papier te krijgen.

Ik kocht goedkope acrylverf en canvasboarden. De eerste werken waren somber van kleur maar naarmate het beter met mijn gezondheid ging kwamen de frisse kleuren.

Als rasechte bergenaar, geboren en getogen in  Bergen op Zoom en toch wel chauvinistisch koos ik op den duur taferelen en plaatsen typisch gerelateerd aan Bergen op Zoom. Op internet zocht ik oude plaatjes wat altijd zwart wit was en ging deze naschilderen in aparte kleuren. Vandaar de sitenaam "Bergs kleurke", Bergen op Zoom in kleur. Tussendoor maak ik ook doeken waar ik van denk dat familie of vrienden het leuk vinden en schenk deze dan na voltooing.

Wat als zelftherapie begon is nu mijn doelstelling een meer professionele vorm.